Свој таленат и посвећеност глуми показао је још на самом почетку каријере, када је као веома млад започео свој пут у индустрији. Један од његових првих пројеката била је серија "Стижу долари", која је била изузетно популарна у Србији и шире.

У једној прилици, Биковић је поделио неколико занимљивих детаља о том пројекту, откривајући да је хонорар који је тада добијао био скроман у поређењу с данашњим стандардима.

- Најмањи хонорар у каријери сам добио за улогу у серији 'Стижу долари' - рекао је глумац за "Информер", откривајући да је за сваки снимајући дан зарађивао свега 40 евра. - То је данас цифра коју добијају статисти - додао је он. Имао је око 10 до 15 снимајућих дана годишње, а новац који је зарађивао пажљиво је скупљао како би могао отићи на летовање.

Фото: Профимедиа

 

У серији "Стижу долари", Милош је тумачио улогу сина ликова које су играли Драган Гаги Јовановић и Банка Пујић. Оно што је посебно занимљиво јесте да је тада имао свега 16 година, али је упркос томе оставио снажан утисак на гледаоце. Говорећи о свом лику из серије, Милош се присетио како му је данас занимљиво, али и помало смешно, како је изгледао и како се понашао као тинејџер.

- Том клинцу бих одвалио шамарчину - нашалио се једном приликом, додавши да је његов лик био изузетно иритантан, што је заправо била поента улоге.

Фото: Профимедиа

 

- Чудно је када видиш - шта то са дечком није у реду, када има такву фризуру? - рекао је, присећајући се с осмехом тог времена. Упркос томе што је био почетник, Биковић је показао зрелост, а серија му је омогућила да стекне драгоцено искуство у свету глуме, које му је касније отворило врата ка многим великим пројектима, како у Србији, тако и у Русији, где је постао звезда. Наравно, ова улога му је омогућила да тако рано сарађује са великанима наше глуме, али и да глуми у серији Синише Павића.

Открио зашто се његов брат замонашио

Биковићев старији брат се посветио Богу и отишао у манастир.

Фото: АТА имагес

 

- Мој брат је отишао у манастир када је имао 22 године, а студирао је с потомцима руских емиграната који су дошли у Србију након Октобарске револуције. Важно ми је да кажем да с њим причам као са братом, али се увек сетим да је он ипак монах који је свој живот посветио Богу. Понекад, у разговору пожелим да му противуречим, али уместо тога, увек му кажем: “Размислићу о твојим речима” - испричао је Милош тада за руско издање магазина “Esquire” и објаснио због чега је његов брат одлучио да живот проведе у манастиру.

- Објаснио ми је да никада није осетио такву пуноћу живота и да ју је пронашао једино у додиру са Богом. Када је моја слава премашила све оно што сам очекивао, сећам се да ми је брат рекао: “Сада више ниси битан само ти. Сада си постао симбол.” Он је на неки начин почео да ми се диви, иако ја то никада нисам очекивао јер је то необично за једног монаха. Он добро зна колико и када се ја ломим и сумњам у себе - испричао је искрено Биковић.

БОНУС ВИДЕО: