Бора Ђорђевић, фронтмен групе "Рибља чорба", преминуо је у 72. години. 

Рокер се дуго борио са тешком болешћу и нажалост изгубио битку, али сећање на њега не бледи...

Сада се на друштвеним мрежама појавила и Борина фотографија која је настала када је рокер био мали дечак, а њу је поделио Пеца Поповић, новинар и музички критичар.

Фотографија га је вратила у прошлост, подсећајући га на Бориног оца, који је волео да слика својим старим ручним фотоапаратом.

Слика је настала непосредно након што је млади Бора, са тек добијеном гитаром, показао своје умеће, које је већ тада наговештавало будућег музичког великана. Иначе Бора Ðорђевић је тада имао девет година.

Фото: И. Маринковић

 

 

- Са Фејсбук налога "Чачак кроз време" који следи идеју "да сачувамо нека сећања која су обележила наше животе кроз време..." неко ми је проследио ову фотографију. Вратио ме у једну јесен пре 63 године. Двориште баша Милеве. Борин отац Драгољуб волео је да снима са својим руским фотоапаратом. Моја мајка Љуба загрлила вољеног сестрића који јој је претходно показао шта зна на тек добијеној гитари за девети рођендан и мене у првим фармеркама купљеним у комисиону у Нушићевој улици, написао је Пеца Поповић на свом профилу на Фејсбуку.

БОНУС ВИДЕО: