Неле Карајлић се сетио недавно преминуле легенде српског рокенрола Боре Чорбе за кога је рекао да је био један од највећих наших песника.

- Ипак је то главна његова линија. Он је на неки начин био прави наш народни песник, он је права наша народна музика. Само што је та његова музика имала форму западне музике. За разлику од других народњака овде вештачких, који немају никакве везе с нашим народом, само имају мелос који је дошао са истока,Бора је био неко који је био стихоклепац, који је умео малтене да говори у стиху и који је мене увек фасцинирао којом брзином пише своје песме. Ја сам се стално мучио да пишем и стално сам мерио сваку реч, да ли треба овако, да ли треба онако, а он онако избаци из себе толиком брзином да мене запањи како је вешт и духовит правећи те риме и стихове, испричао је Неле.

Фото: Драган Миловановић

 

 

Он се сетио и када су њих двојица направили песму од фудбалској репрезентацији Југославије 1998.године која је изазвала бројне полемике.

- Имали смо две верзије. Једну је он донио са собом, у студио, звала се, "Ајде да их разбијемо, да им кичму сламијемо", и кад смо завршили то снимање, те песме, прво је отпевао он, па ја, па бек вокали, па онда додатни, колико те већ треба, ја му питам, реко је ли ти осецаш неку врсту нелагоде, некако није ми то, нису они заслужили да, ти и ја певамо о њима овако афирмативно. Каже, о мени јесте, каже ја, каже, нисам навикао да неког хвалим у песмама. И нити он, нити ја смо неки писци или песници или музичари који су правили некоме панегирик (посебна врста говора у нечију похвали, прим. аут), увек смо неког заје**вали. И онда је неко од раје рекао ајмо да напишемо песму која се зове “Је**те се фудбалери”. И тог момента је Боро, али брзино муње, избацио те чувене стихове: "Је**те се, фудбалери играте ко пензионери, који ли је вама, к***ц, нисте ни за Палилулац". И ми смо плакали.., И наравно, та песма је на неки начин била усуд нашем фудбалу јер после тога, више нисмо могли прећи први круг. И ако одемо на неко првенство не можемо прећи први круг, сетио се Неле.

Он је додао и да је схвати колико су Бора и Рибља чорба били важни у историји рок музике, осетио први пут баш у Великој Плани на нашем последњем концерту.

- У сред концерта сам схватио да треба да одсвирамо нешто Борино и кажем момцима, ајмо оно: "Када падне ноћ"… И код првих тактова публика је скочила тако, жестоко, и када иде текст: "Ја живим на слепом колосеку", то су сви певали са том неком енергијом да сам ја осетио љубомору и сконтао што нисам свирао у Рибљој чорби, шта ћу у Забрањеном пушењу, испричао је Неле, а преноси "Блиц"

Музичар Неке Карајлић гостовао је и у емисији "Бесна листа" компаније Новости, а занимљив интервју у којем је одговарао на многа питања из његовог приватног живота, али и бирао најбољи алтернативни бенд можете погледати у видеу испод или на нашем Јутјуб каналу: