Сахрањен је у родном Чачку 4. септембра. То је иначе и била његова последња жеља. О текстовима које је оставио иза себе, јавност увелико прича и верује се да ће причати још дуго.Често се полмише коме је коју песму посветио. 

Коме је Бора посветио неке своје песме, открио је за "Курир" новинар Драган Јаковљевић, који је са Бором био нераздвојан од младости: 

Испричао је и причу о песми "Лутка са насловне стране", али и поменуо Борин однос са Ђорђем Балашевићем:

- Он је био јако огорчен на Балашевића, а Балашевић није могао да поднесе да је неко талентованији од њега. Он је "Лутку са насловне стране" посветио Биљани Невајди, а написао је још док је био у групи "Сунцокрет", али нико није имао укуса и нису хтели да му објаве песму. Он је онда отишао у "Рани мраз" код Балашевића, он га је исмејао. Он је онда мени рекао, сада ћу почети и да певам, и да свирам, и да компонујем, све да радим сам, да будем продуцент.

Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

 

Драган је истакао да је Бора био заљубљиве природе, али не на онај начин као у песмама: 

- Људи који га не знају су добили погрешан утисак о њему. Он је само три или четири љубавних песмама написао. Две песме о Биљани, једна од њих је "Лутка са насловне стране", затим "Остани ђубре до краја" - рекао је и наставио:

- Он јесте био заљубљиве природе, као што смо сви. Због девојке Маје Јовановић је Бора кренуо у тоалет у Шуматовац да плаче, а уопште није био плачљиве природе, био је велики шмекер. Он је био јако успешан код девојака. Њега су стартовале девојке непрестано. Волео је он све те девојке, али је мало преувеличавао то, јер као песник је морао да пише на тај начин.

Фото: Новости

 

Открио је и коме је песма "Два динара" друже посвећена и како је настала: 

- Стихови песме "Два динара друже" су посвећени мени. Седели смо и доста смо попили, већ је био фајронт. Пошто је Бора доста пио, морао је често да иде у тоалет. Ми смо имали навику да дајемо конобарима велике бакшише, али никада нисмо плаћали WЦ, него смо бежали. Он оде у WЦ, враћа се и каже ми да му дам два динара, јер жена која наплаћује овог пута није хтела да га пусти - рекао је, и додао:

- Он у песми каже "штедели смо за стан", он није штедео са девојкама, већ са мном. Бора ми је прочитао стихове "социјални случај на вратима wц-а, два динара друже...", и рекао да сам му сачувао достојанство. Он је сваку своју песму некоме посветио.

 

БОНУС ВИДЕО: