Легендарна глумица Радмила Живковић преминула је у 72. години у Београду.

Фото: Н. Скендерија

 

Опроштају од легенде српског глумишта присуствовала је родбина, бројне колеге и поштоваоци, која ће бити сахрањена у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу, што је потврдила њена ћерка Бојана Бамбић, такође глумица.

Фото: Н. Скендерија

 

Поред ћерке, комеморацији је присуствовао и њен отац - Радмилин бивши супруг Предраг Бамбић, који стигао заједно са глумцем Светиславом Булетом Гонцићем.

Радмила Живковић остварила је бројне улоге по којима ће бити запамћена, а многи не знају да је њена ћерка кренула њеним стопама.

Бојана Бамбић пресликана је мајка, а још као тинејџерка се заинтересовала за глуму.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Када сам имала 17 година почела сам интензивно да размишљам чиме бих волела у животу да се бавим, отварајући тако разне професионалне "фиоке", као последњу отворила сам и ону у којој је била глума. Бојажљиво, будући да сам као дете глумице и сниматеља одрасла у тој професији, знала сам шта она са собом носи, без икаквих илузија. Покушавајући тако да себе видим у разним професијама, схватила сам да би ме најсрећнијом чинила моја садашња професија, и тако сам одлучила да спремим пријемни испит и покушам - испричала је раније у интервјуу за "Фасхион & Лифестyле Магазине".