Прослављена глумица преминула је 20. септембар у 72. години у Београду, а од Радмиле Живковић су се опростиле бројне колеге, пријатељи, поштоваоци и родбина. 

Фото: Н. Скендерија

 

 

Глумичини најближи, ћерка Бојана Бамбић, бивши супруг Предраг Бамбић и зет Милан опростили су се од вољене Радмиле.

 

Говор над Радмилиним ковчегом држала је њена колегиница и пријатељица, Горица Поповић, којој је претходно позлило у капели, али је смогла снаге да се опрости од Живковићеве.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Радо, Радо… Тешко ми је што се овде опраштам од тебе после толико година дружења и љубави. Наш последњи разговор је био пун вере да ћеш изаћи из ове борбе као победник. Причале смо о националној пензији, како си се радовала што ћеш поново снимати, колико си поносна и срећна због своје ћерке Бојане… Била си моја породица, почивај у миру драга моја… слава ти - поручила је Горица Поповић.

Подсетимо, претходно је у Народном позоришту одржана комеморација.

Фото: Н. Скендерија

 

 

На комеморацији су говорили министар културе Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, као и глумац Светислав Буле Гонцић.

Фото: Н. Скендерија

 

- Сви су га у сузама испраћали са овога света, само се он радовао. Тако је отприлике говорио покојни патријарх Павле описујући то зрнце у времену које се зове овоземаљски живот. Некада то зрнце заврши као прашина, а некада је зрнце злата као што је то била наша Рада Живковић - поручио је Селаковић, додајући да Радмила "одлази на боље и лепше место":

- Њеној души и њој самој сигурно је лакше, лепше и боље где одлази – на једно боље и вечније место. А нама остаје да размишљамо о томе колико смо за живота показали захвалност за оно што је радила - закључио је министар.