Колеге, породица и пријатељи опраштају се од Радмиле Живковић на комеморацији у Народном позоришту у Београду.

Комеморација Радмили Живковић одржава се у Народном позоришту у Београду, а многобројни пријатељ, колеге и попродица славне глумице окупили су се како би одали почаст великој глумици. 

Фото: Н. Скендерија

 

Након што је породица примича саучешће почела је комеморација легендарној глумици, а посебно је емотивно реаговала Тања Бошковић, која је склопила руке и зајецала на сав глас.

Фото: Н.Скендерија

 

Глумица је стајала заједно са Радославом Зеленовићем који ју је тешио.

Фото: Д.Цакић

 

Ћерка Радмиле Живковић Бојане Бамбић била је прва на вратима како би примила саучешћа, а Радмилине колеге су много раније почеле да долазе и да се скупљају. Она је једва стајала на ногама због туге и одласка њене мајке, те су сви покушавали топлим речима да је теше.

Фото: Н. Скендерија

 

Радмила Живковић је преминула 20. септмебра у Београду после дуге и тешке болести у 72. години. Првакиња Драме Народног позоришта  је рођена 14. јануара 1953. године у Крушевцу, а преминула је 20. септембра 2024. године у Београду. Дипломирала је глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Била је филмска, позоришна и телевизијска глумица. Каријеру је почела крајем шездесетих. Стална чланица ансамбла Драме Народног позоришта постала је 1984. године.

Играла је у неколико десетина филмова, а позната је и по улогама Ђилде у серији "Срећни људи", Јованке Љутић у "Стижу долари", али и по "Улици липа", где је играла главну улогу. Живковићева је свакако била најпознатија као тетка Дока у великом биоскопском хиту "Зона Замфирова". Добила је награде "Миливоје Живановић" и "Жанка Стокић".

Република