Зоран Калезић је био убеђен да му љубав коју живи пресудно помаже у борби против рака плућа. Иза себе је оставио операцију, хемотерапије и зрачења. Међутим, његово срце није издржало, а прминуо је 4. јануара у 73. години живота, након тешке борбе са канцером плућа.

Уз њега је до последњег тренутка била супруга Ирена којом се оженио када је имао 67 година, а она 53 године. До последњег даха, био је оптимиста, верујући да ће из ове борбе изаћи као победник.

- Како могу да се осећам. Борим се. Сада идем на хемотерапију, у специјалну клинику за плућне болести "Брезовик" у Никшићу. Те хемотерапије су једина нада човеку који има рак плућа, оне могу да "купе" две-три године живота, а ја верујем у медицину. Имао сам неку своју визију да се лечим ту, где је мој народ. Јер ја сам народни певач, уметник народа. Ако треба да скончам, боље да то буде овде, него да скончам као нечији слуга у иностранству - рекао је Зоран својевремено.

Фото: АТА имагес

 

 

Био је нераздвојан са Томом Здравковићем, а то пријатељство је на крају крунисано и кумством. Када је сазнао за страшну дијагнозу - карцином плућа, истакао је како ошећа да ће се ускоро придружити другу којег је бескрајно волео.

- Када сам полако кренуо на пут ка мом куму Томи. Ускоро ћемо се срести, али имам још нешто да урадим дотад. Чекам концерт у Дому синдиката, да још једном чујем ноте које све органе враћају на право место. Имам потребу да још једном видим све те људе у публици - причао је Калезић у једној емисији искрено и кроз сузе.

Нераздвојна дружина су били Калеза, Тозовац, Цуне, Лепа Лукић, Мика Антић, Зоки Радмиловић и, наравно, Силвана. Сви су изградили велике каријере, а међу њима никада није било свађе, нити је завидео другоме, спојила их је љубав према музици.

Фото: Милена Анђела

 

 

Попут Томе, и Калезићу је Силвана много помогла на почетку каријере и од тада су постали велики пријатељи. Ценили су се и међусобно много поштовали.

Свој евергрин "Једној жени које нема више" Зоран је урпаво посветио је баш овој дами, која је оставила исто неизбрисив траг у народној музици. Певач је својевремено нагласио да је песма настала на веома необичан начин.

Филип, син покојног певача Зорана Калезића, није присуствовао сахрани свог оца. Иако је имао велику жељу да родитеља испрати на вечни починак, он за то није био у могућности јер живи у Америци и ради.

- Надам се ћеш сада наћи свој мир код мог доброг анђела. Хвала ти на свему што си урадио за мене као отац, а као уметник остао достојан своме звању. Никада обрукао музику и песму нити себе, ниси се дао пасјим синовима до задњега дана . Горе си сада у сигурним рукама . Почивај у миру тата - написао је Филип на свом налогу на друштвеним мрежама.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: