Zoran Kalezić je bio ubeđen da mu ljubav koju živi presudno pomaže u borbi protiv raka pluća. Iza sebe je ostavio operaciju, hemoterapije i zračenja. Međutim, njegovo srce nije izdržalo, a prminuo je 4. januara u 73. godini života, nakon teške borbe sa kancerom pluća.

Uz njega je do poslednjeg trenutka bila supruga Irena kojom se oženio kada je imao 67 godina, a ona 53 godine. Do poslednjeg daha, bio je optimista, verujući da će iz ove borbe izaći kao pobednik.

- Kako mogu da se osećam. Borim se. Sada idem na hemoterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti "Brezovik" u Nikšiću. Te hemoterapije su jedina nada čoveku koji ima rak pluća, one mogu da "kupe" dve-tri godine života, a ja verujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se lečim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pevač, umetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovde, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu - rekao je Zoran svojevremeno.

Foto: ATA images

 

 

Bio je nerazdvojan sa Tomom Zdravkovićem, a to prijateljstvo je na kraju krunisano i kumstvom. Kada je saznao za strašnu dijagnozu - karcinom pluća, istakao je kako ošeća da će se uskoro pridružiti drugu kojeg je beskrajno voleo.

- Kada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad. Čekam koncert u Domu sindikata, da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici - pričao je Kalezić u jednoj emisiji iskreno i kroz suze.

Nerazdvojna družina su bili Kaleza, Tozovac, Cune, Lepa Lukić, Mika Antić, Zoki Radmilović i, naravno, Silvana. Svi su izgradili velike karijere, a među njima nikada nije bilo svađe, niti je zavideo drugome, spojila ih je ljubav prema muzici.

Foto: Milena Anđela

 

 

Poput Tome, i Kaleziću je Silvana mnogo pomogla na početku karijere i od tada su postali veliki prijatelji. Cenili su se i međusobno mnogo poštovali.

Svoj evergrin "Jednoj ženi koje nema više" Zoran je urpavo posvetio je baš ovoj dami, koja je ostavila isto neizbrisiv trag u narodnoj muzici. Pevač je svojevremeno naglasio da je pesma nastala na veoma neobičan način.

Filip, sin pokojnog pevača Zorana Kalezića, nije prisustvovao sahrani svog oca. Iako je imao veliku želju da roditelja isprati na večni počinak, on za to nije bio u mogućnosti jer živi u Americi i radi.

- Nadam se ćeš sada naći svoj mir kod mog dobrog anđela. Hvala ti na svemu što si uradio za mene kao otac, a kao umetnik ostao dostojan svome zvanju. Nikada obrukao muziku i pesmu niti sebe, nisi se dao pasjim sinovima do zadnjega dana . Gore si sada u sigurnim rukama . Počivaj u miru tata - napisao je Filip na svom nalogu na društvenim mrežama.

(Stil)

BONUS VIDEO: