Београдска полиција ухапсила је И. М, бившег супруга адвоката Ирине Боровић, и против њега поднела пријаву за насиље у породици јер је, наводно, прекршио привремену судску меру да прилази Ирини Боровић, и дошао до њеног стана.

Позната београдска адвокатица је још у мају ове године пријавила бившег супруга да ју је, наводно, после свађе физички напао, након чега му је изречена мера забране приласка и комуникације.

Наследница угледног адвоката Боривоја Боровића и чланица његовог професионалног тима, Ирина Боровић, најпознатија је јавности као заступница породице ђака-убице из ОШ "Владислав Рибникар" - породице Кецмановић.

Фото: З. Јовановић

 

 

Ћерка успешног београдског адвоката која је већ неколико година члан адвокатске канцеларије Боровић, рођена је 1986. године. Иако о свом животу ретко говори, у интервјуу из 2015. године за један магазин открила је да се удала под зидинама Калемегдана, у цркви Ружица.

Узданица адвокатске канцеларије Боровић тада је открила да се удала за свог дугогодишњег дечка, који је контролор летења. На венчању је Ирина носила скупоцене комаде гардеробе, укуључујући и уникатну венчаницу коју је израдила њена пријатељица, позната београдска модна креаторка. Рекла је да се познају цео живот - ишли су заједно у основну школу, затим и у гимназију, а путеви су им се разишли након уписа на факултет. Једног дана налетели су једно на друго, и од тада се нису раздвајали, рекла је она у интервјуу из 2015. године.

Фото: З. Јовановић

 

 

Адвокатица Ирина, заједно са оцем, брани породицу дечака убице. Она је у првом оглашавању након масовног убиства рекла да су оружје и муниција осумњиченог били обезбеђени по закону. Тада је додала да је муницију и оружје који су пронађени отац дечака убице држао у складу са прописима, као и да за све оружје има одговарајуће дозволе и да је члан Спортског удружења.

Фото: И. Маринковић

 

 

У јулу прошле године адвокатица је испред Палате правде након саслушања дечака убице изјавила да је дечак убица потврдио оно што је отац објаснио у погледу начина на које је оружје чувано и складиштено, односно да је било апсолутно обезбеђено, али о другим детаљима тада није говорила. Такође, она је, обраћајући се медијима испред Палате правде, рекла да је дечак приликом саслушања изразио кајање због онога што је учинио.

БОНУС ВИДЕО: