Beogradska policija uhapsila je I. M, bivšeg supruga advokata Irine Borović, i protiv njega podnela prijavu za nasilje u porodici jer je, navodno, prekršio privremenu sudsku meru da prilazi Irini Borović, i došao do njenog stana.

Poznata beogradska advokatica je još u maju ove godine prijavila bivšeg supruga da ju je, navodno, posle svađe fizički napao, nakon čega mu je izrečena mera zabrane prilaska i komunikacije.

Naslednica uglednog advokata Borivoja Borovića i članica njegovog profesionalnog tima, Irina Borović, najpoznatija je javnosti kao zastupnica porodice đaka-ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" - porodice Kecmanović.

Foto: Z. Jovanović

 

 

Ćerka uspešnog beogradskog advokata koja je već nekoliko godina član advokatske kancelarije Borović, rođena je 1986. godine. Iako o svom životu retko govori, u intervjuu iz 2015. godine za jedan magazin otkrila je da se udala pod zidinama Kalemegdana, u crkvi Ružica.

Uzdanica advokatske kancelarije Borović tada je otkrila da se udala za svog dugogodišnjeg dečka, koji je kontrolor letenja. Na venčanju je Irina nosila skupocene komade garderobe, ukuljučujući i unikatnu venčanicu koju je izradila njena prijateljica, poznata beogradska modna kreatorka. Rekla je da se poznaju ceo život - išli su zajedno u osnovnu školu, zatim i u gimnaziju, a putevi su im se razišli nakon upisa na fakultet. Jednog dana naleteli su jedno na drugo, i od tada se nisu razdvajali, rekla je ona u intervjuu iz 2015. godine.

Foto: Z. Jovanović

 

 

Advokatica Irina, zajedno sa ocem, brani porodicu dečaka ubice. Ona je u prvom oglašavanju nakon masovnog ubistva rekla da su oružje i municija osumnjičenog bili obezbeđeni po zakonu. Tada je dodala da je municiju i oružje koji su pronađeni otac dečaka ubice držao u skladu sa propisima, kao i da za sve oružje ima odgovarajuće dozvole i da je član Sportskog udruženja.

Foto: I. Marinković

 

 

U julu prošle godine advokatica je ispred Palate pravde nakon saslušanja dečaka ubice izjavila da je dečak ubica potvrdio ono što je otac objasnio u pogledu načina na koje je oružje čuvano i skladišteno, odnosno da je bilo apsolutno obezbeđeno, ali o drugim detaljima tada nije govorila. Takođe, ona je, obraćajući se medijima ispred Palate pravde, rekla da je dečak prilikom saslušanja izrazio kajanje zbog onoga što je učinio.

BONUS VIDEO: