У емисији "Маша и..." на Спутњику Срђан је говорио о бројним темама. Између осталог, говорио је о Новаковом одрастању и плановима које има када заврши своју величанствену каријеру.

Срђан је открио да ће Ноле када заврши каријеру остати да живи у Србији.

"Моја деца су се родила овде и Новак ће, кад заврши своју тениску каријеру живети у својом граду, Београду у својој земљи Србији. Мислим да нема већег задовољства, поноса и успеха од тога да твоје дете проноси славу свог народа и своје земље свуда у свету. Нема веће среће. Наша мајка је Србија, ми смо Срби, живимо у својој земљи Србији, поносни смо на то што смо Срби. Никада нисмо радили ништа против другога, сви су радили нешто против нас, али ми смо остали чудосно стамени. Остали смо на својој груди, колико нас има. Надам се да ће нас бити више у будућности", рекао је Срђан.

Фото: АТА имагес

 

Пут до врха био је изузетно трновит.

"Сваки његов одлазак на те мале турнире до 12, 14, 16 година по Европи и свету су били велики проблем, јер је он морао заједно са својим пратиоцима и својим оцем да тражи визу у разним земљама да би одлазио тамо. Није било лако бити Србин у том западном свету који нас је у ствари и бомбардовао и урадио то што је урадио, а ми за време бомбардовања нисмо отишли из наше земље. Ми смо два и по месеца са децом, са Новаком који је 99. године имао 12 година, Марком који је имао осам и Ђорђем који је имао четири године, остали у својој земљи и граду и скривали се по бункерима. Једно време, а онда се више нисмо ни скривали него су они тренирали на тениском клубу Партизан. Све време док су авиони летели изнад града и бомбардовали. То је било стварно једно ужасно време и у том ужасном времену он је саставао и чини ми се да га је сва та ситуација која се дешавала са свим тим одвратним стварима и очврснула и показала му да он једноставно мора да се бори много више од осталих да би постао то што је и постао", сматра Срђан.

Тријумфом на Олимпијским играма у Паризу Новак је заокружио причу и доказао да је најбољи спортиста свих времена, сматра тата Срђан и открива да ће славни тенисер имати свој музеј у престоници Србије.

"Што се мене тиче, он је заокружио ту спортску причу, играће на још неколико турнира, али мислим да је показао да је најбољи спортиста света свих времена. Брзо ће се радити и његов музеј у Београду, поред музеја Николе Тесле, који је највећи научник света свих времена и то је сјајна ствар и мислим да ће то још више учврстити снагу и веру Србије и српског народа у свој народ и у своју земљу и да се не стидимо ничега и да будемо поноси због тога што смо Срби", рекао је Срђан Ђоковић.

Фото: Профимедиа

 

Срђан, који важи за великог патриоту, искористио је прилику да подсети на важност Косова и Метохије и колико је битно да као народ сачувамо јединство када је у питању статус јужне српске покрајине.

"Косово је срце Србије, то није флоскула, то је истина јер ми смо без Косова прашина, празан простор, ми једноставно не постојимо. Као што је за Јевреје Јерусалим или за муслимане Мека и Медина или за католичанство Ватикан - за нас је Косово и Метохија. Ми без Косова и Метохије не постојимо. Никада се Косово нец́е признати као отуђени део од Србије. Косово ц́е увек бити у нашим телима и нашим срцима, не треба признати Косово и пустити будуц́им генерацијама да се изборе за поштовање и за неуништавање српских светиња где се год буду налазиле, а нарочито се то дешава на Косову, а у ствари су на Косову те најстарије наше светиње и одатле смо сви потекли као Срби и кренули смо по свету да живимо и радимо", поручио је Срђан Ђоковић.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО