Чувени инвеститор је познат по томе што живи далеко испод својих могућности, и то с добрим разлогом. Генерални директор Беркшир Хатавеја обавезао се да ће током живота или након смрти поклонити више од 99 одсто свог богатства.

Бафет, који сада има 94 године, живи у истој кући у Омахи, Небраска, већ дуже од 65 година. Он је купио ову кућу, која има приближно 6.500 квадратних метара, 1958. године за 31.500 долара, према извештају CNBC-а.

Кућа, која је првобитно изграђена 1921. године, значајно је добила на вредности, као и већина инвестиција „Пророка из Омахе“. Тренутно се процењује на око 1,34 милиона долара, према процени компаније Zillow Group Inc. Упркос значајном порасту вредности, кућа је и даље врло скромна за шестог најбогатијег човека на свету, пише Јаху фајненс.

У писму акционарима из 2010. године, Бафет је рекао да је та кућа трећа најбоља инвестиција коју је икада направио, иза два венчана прстена. То је управо оно што бисте очекивали од човека који не мери успех према новцу или материјалним стварима.

Бафет је једном приликом рекао студентима на Универзитету у Џорџији да успех у животу треба да се мери само према броју људи који су вам важни и који вас заиста воле.

Кућа се своди на срећу и практичност за Бафета, који цени једноставне ствари у животу. Налази се само пет минута од седишта компаније Беркшир Хатавеј и пружа му удобност током целе године.

– Зими ми је топло, лети ми је пријатно… Не могу да замислим бољу кућу – рекао је Бафет за CNBC.

(БизПортал)

БОНУС ВИДЕО: