Овај рецепт је идеалан за доручак, а врло лако се спрема. Притом је укусан: 

  • 2 шоље паленте
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 100 г ренданог сира
  • 100 мл парадајз соса
  • босиљак
  • со
  • бибер
  • шунка

Припрема:

Потребно је да рерну загрејте на 200 степени. Паленту скувајте према упутству са кесицеу. Затим је пребаците у велику посуду па оставите да се охлади. Исеците на једнаке делове па их премажите маслиновим уљем. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Окрените на другу страну, па поспите их сиром и запеците, све док се сир не отопи. Можете уколико правите са шунком додати и њу  или кулен. Угрејте парадајз сос. Паленту извадите из рерне, па преклопите сваки комад. Палента сендвиче служите са сосом. Пријатно!

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Jaja i kobaja

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: