Због великих штета узрокованих бујичним поплавама, у више општина БиХ проглашено је стање природне несреће. Општине попут Кисељака, Крешева, Фојнице и Вареша погођене су поплавама, а многи делови ових насеља су потпуно потопљени.

Власти су увеле ванредне мере како би се обезбедила сигурност становништва и пружила помоћ најугроженијима.

Поводом стравичне ситуације која је задесила БиХ огласили су се и бројни познати, са апелом да се комшијском народу помогне у овом изузетно тешком моменту.

Фото: АТА имагес/Р. З.

 

Међу првима који су се путем друштвених мрежа обратили широј јавности у циљу помоћи за унесрећене од поплава јесу победница "Звезда Гранда" Џејла Рамовић, водитељи "Пинк" телевизије Дарко Танасијевић и Милан Милошевић, као и популарни репер Јасмин Фазлић, познатији као Јала брат, продуцент Саша Мирковић, али и Бресквица која је отказала наступ због ових стравичних догађаја.

Регионална музичка звезда Здравко Чолић помогао је у катастрофалним поплавама које су погодиле Босну и Херцеговину, пославши камион воде, пишу медији у БиХ.

Чолић је овако још једном доказао своју хуманост. Позвао је све да се солидаришу са унесрећеним у овим страшним поплавама.

Подсетимо, поплаве су погодиле Јабланицу, Коњиц, Кисељак, Фојницу и Крешево.

БОНУС ВИДЕО: