Менаџмент групе Рибља чорба, у име чланова, екипе и супруге Боре Ђорђевића, Дубравке, огласили су се поводом документарца о музичкој групи  чија премијера је стопирана. (Више прочитајте на ОВОМ линку.)

Након што је један од аутора на Фејсбуку написао да, иако наводно имају Борино писмену сагласност, уважавајући патњу и бол Борине удовице нису приказали документарац - сада се огласио тим легендарне рок групе.

Њихово обраћање преносимо у целости:

 

 

- Драги пријатељи, обраћамо вам се поводом стопирања пројекције филма под називом “Рибља Чорба - песме без којих се не може”. Приметили смо 1.10. објаву на фб у којој се наводи да ће се филм “Рибља чорба - песме без којих се не може” емитовати на фестивалу Док’н’ритам дана 2.10.2024. године у Београду. Поред Борине породице ни ми, чланови групе Рибља чорба, нисмо били обавештени о пројекцији филма. Такође нисмо погледали филм нити смо били позвани на пројекцију.

- С обзиром на то да ауторе познајемо лично и да смо сарађивали са њима више пута током каријере, мишљења смо да је филм јако добар. Али пре било каквог јавног емитовања сматрамо да аутори треба да ступе у контакт са менаџером групе Банетом Обрадовићем, породицом Боре Ђорђевића или са неким од чланова бенда како би се створило здраво окружење у ком би филм “Рибља Чорба - песме без којих се не може” заживео на прави начин. У договору са ауторима чекамо доставу филма како би уживали у њему као и сагласност за коју су рекли да ће нам проследити. Група Рибља чорба, Вицко, Џинџер, Ниџа, Јоца, Ивке и супруга Боре Ђорђевића, Дубравка Милаковић Ђорђевић и син Боре Ђорђевића Борис Ђорђевић.

Подсетимо, реч је о документарцу од 90 минута, који је рађен 2013. године.

БОНУС ВИДЕО: