Zbog velikih šteta uzrokovanih bujičnim poplavama, u više opština BiH proglašeno je stanje prirodne nesreće. Opštine poput Kiseljaka, Kreševa, Fojnice i Vareša pogođene su poplavama, a mnogi delovi ovih naselja su potpuno potopljeni.

Vlasti su uvele vanredne mere kako bi se obezbedila sigurnost stanovništva i pružila pomoć najugroženijima.

Povodom stravične situacije koja je zadesila BiH oglasili su se i brojni poznati, sa apelom da se komšijskom narodu pomogne u ovom izuzetno teškom momentu.

Foto: ATA images/R. Z.

 

Među prvima koji su se putem društvenih mreža obratili široj javnosti u cilju pomoći za unesrećene od poplava jesu pobednica "Zvezda Granda" DŽejla Ramović, voditelji "Pink" televizije Darko Tanasijević i Milan Milošević, kao i popularni reper Jasmin Fazlić, poznatiji kao Jala brat, producent Saša Mirković, ali i Breskvica koja je otkazala nastup zbog ovih stravičnih događaja.

Regionalna muzička zvezda Zdravko Čolić pomogao je u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, poslavši kamion vode, pišu mediji u BiH.

Čolić je ovako još jednom dokazao svoju humanost. Pozvao je sve da se solidarišu sa unesrećenim u ovim strašnim poplavama.

Podsetimo, poplave su pogodile Jablanicu, Konjic, Kiseljak, Fojnicu i Kreševo.

BONUS VIDEO: