Бивша челница немачке конзервативне Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) књигу ће представити у Дојчес Театру 26. новембра, на дан изласка књиге, саопштено је из позоришта. Догађај ће бити отворен за јавност, а модерираће га новинарка Ен Вил. Претпродаја улазница почиње данас у 11 часова, према најави догађаја на интернет страници позоришта.

Меркел је своје политичке мемоаре написала заједно са дугогодишњом политичком саветницом Бете Бауман. Према издавачу, књига има око 700 страница и биће објављена у више од 30 земаља.

Меркел, која сада има 70 година, није се кандидовала на савезним изборима 2021. након што је 16 година била немачка канцеларка.

Фото: Танјуг/АП

 

Рођена у севернонемачком граду Хамбургу, одрасла је у бившој Источној Немачкој, студирала физику и постала политички активна током раздобља политичких превирања након пада Берлинског зида.

Изабрана је у немачки Бундестаг 1990. и била је министарка за жене и омладину, а касније и министрка за животну средину. Од 2000. до 2018. водила је ЦДУ, а то ју је место довело до положаја канцеларке 2015.

БОНУС ВИДЕО: