Bivša čelnica nemačke konzervativne Hrišćansko-demokratske unije (CDU) knjigu će predstaviti u Dojčes Teatru 26. novembra, na dan izlaska knjige, saopšteno je iz pozorišta. Događaj će biti otvoren za javnost, a moderiraće ga novinarka En Vil. Pretprodaja ulaznica počinje danas u 11 časova, prema najavi događaja na internet stranici pozorišta.

Merkel je svoje političke memoare napisala zajedno sa dugogodišnjom političkom savetnicom Bete Bauman. Prema izdavaču, knjiga ima oko 700 stranica i biće objavljena u više od 30 zemalja.

Merkel, koja sada ima 70 godina, nije se kandidovala na saveznim izborima 2021. nakon što je 16 godina bila nemačka kancelarka.

Foto: Tanjug/AP

 

Rođena u severnonemačkom gradu Hamburgu, odrasla je u bivšoj Istočnoj Nemačkoj, studirala fiziku i postala politički aktivna tokom razdoblja političkih previranja nakon pada Berlinskog zida.

Izabrana je u nemački Bundestag 1990. i bila je ministarka za žene i omladinu, a kasnije i ministrka za životnu sredinu. Od 2000. do 2018. vodila je CDU, a to ju je mesto dovelo do položaja kancelarke 2015.

BONUS VIDEO: