Према налазима истраживања „Easy Online Divorce”, наставници предњаче на листи занимања најсклонијих разводу. Студија осветљава изазове и притиске које носи ова професија, а који могу значајно утицати на приватни живот.

На другом и трећем месту листе су незапослени и пензионери, а високо рангирана су и занимања попут полицајаца, медицинских радника и самозапослених лица.

Фото: Профимедиа

 

У топ 10 професија склоних разводу су државни службеници, помоћни наставници, менаџери пројеката и директори компанија.

Оснивач Easy Online Divorce Џејмс Брајен истакао је да резултати истичу захтеве професије, посебно оне повезане са високим стресом и нередовним радним временом.

– Наставници имају изузетно тежак посао. Они су одговорни за добробит и образовање великих група деце, често под строгим надзором и са ограниченим ресурсима. Ови притисци могу значајно да оптерете њихов приватни живот, посебно када је тешко одржати баланс између посла и приватног живота – рекао је он.

Брајен је такође нагласио да је разумљиво да они који раде на стресним пословима или пословима који одузимају време имају већи ризик од распада брака.

– Када посао постане преоптерећен или је стално захтеван, остаје мало простора за повезивање са партнером – објаснио је он.

Фото: Shutterstock

 

Истраживања сугеришу да постоји јасна веза између занимања и брачних проблема, што наглашава важност одржавања равнотеже између приватног и пословног живота и тражења подршке у одржавању здравих личних односа, посебно у пословима под високим притиском.

Незапослени и пензионери, који су на другом и трећем месту, суочавају се са различитим врстама притисака. Финансијски стрес и прилагођавање животу без радне структуре могу створити значајан притисак на односе.

Слично томе, полицајци и медицински радници, који су заузели четврто и пето место, често раде дуге и непредвидиве сате под стресним условима, што отежава одржавање здравих бракова.

Комбинација ових фактора се такође види у другим занимањима на листи, укључујући државне службенике, помоћнике у настави, менаџере пројеката и директоре компанија.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: