Уз неколико једноставних трикова које можете применити са стварима које већ имате код куће чишћење радијатора и зидова иза њих постаће много лакше.

Шта вам је потребно?

Идеално је да имате усисивач са дугим цревом или наставком за теже доступна места.
Мокра крпа или сунђер – Ово ће вам послужити за брисање прашине и флека са зидова.
Бело сирће – Одлично је за уклањање тврдокорних мрља.
Сода бикарбона – Користи се за уклањање непријатних мириса и мрља.
Старије чарапе или рукавице – Ове ће вам помоћи да дођете до тешко доступних места.

Фото: Профимедиа

 

Кораци за брзо чишћење:

Искључите радијаторе – Пре него што почнете, обавезно искључите радијаторе да избегнете опекотине и да вам буде лакше радити.

Усисавање прашине – Помоћу усисивача са дугим цревом или наставком, пажљиво усисајте прашину и нечистоће око радијатора и на зидовима. Обратите пажњу на углове и места где се прашина највише накупља.

Припрема отопине – У боци са распршивачем помешајте једнаке делове воде и белог сирћета. Ова мешавина је ефикасна за уклањање мрља и непријатних мириса.

Брисање зидова – Натопите крпу или сунђер у припремљену отопину и пажљиво обришите зидове иза радијатора. Ако су мрље тврдокорне, поспите мало бакинг соде на место које чистите, па га обришите сунђером.

Фото: Профимедиа

 

Чишћење тешко доступних места – Узмите стару чарапу или рукавицу, натопите је у мешавину сирћета и воде, и ставите је на руку. Тако ћете моћи да дођете до уских простора између радијатора и зида, као и до тешко доступних углова.

Освежавање – Након што сте све обрисали, оставите радијаторе да се осуше, а зидове можете додатно освежити лаганим брисањем сувом крпом.

Редовно чишћење радијатора и зидова не само да побољшава естетски изглед вашег дома, већ и повећава ефикасност грејања. Препоручује се да овај процес понављате барем једном месечно, како би се задржала чистоћа.

БОНУС ВИДЕО:

(Најжена)