Андрија Милошевић је недавно гостовао у емисији "Бинџ"  где се поред занимљивих анегдота из приватног живота дотакао и озбиљних тема.

Познат по ведром духу и хумору, глумац Андрија Милошевић поделио је своја размишљања на тему изазова са којима се млади људи сусрећу.

Глумац је посебно нагласио како савремено доба, обележено технолошком револуцијом и усмеравањем на коришћење друштвених мрежа, нимало не олакшава живот.

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Овај живот је апсурдан и тупав, свет је глуп до бола. Он је са својом Техолошка револуција је довела до тога да брзо допиремо једни до других. Гомила будала је дошла до телефона па тако може да испољи своју тупавост на разне начине - започео је причу Андрија, а затим је младима скренуо пажуњу на суровост дигиталног света:

- Овај свет је свима дао могућност да се слобосно израте и сви се боре за њега. Дакле сви хоће и подржавају слободно мишљење и различитости. Свет онда каже "уау", "супер", "јесте", "браво", "ми хоћемо различитости", а онда је тај исти свет дао легитимну могућност сваком живом бићу да вам због вашег мишљења уништи живот. Да се удружују и да вас нападају на мрежама, да вас вређају због ваших избора... Пазите се тога! - рекао је глумац.

Андрија је упоредио своје одрастање са одрастањем данашње омладине, па истакао да млади данас живе у много суровијем свету:

- Млади људи живе у суровијем свету од оног у којем смо ми живели. Ми смо имали ратове, али имате их и сада, али нисмо били овако нападнути са свих страна. Могли смо да се одбранимо и побегнемо или да на крају крајева немамо увид у то шта други мисле о нама. Данас млади људи то немају. Њима данас свако може да уђе у собу, у ум, у душу, а то не смеју да дозволе.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Андрија Милошевић је истакао и на који начин млади људи могу да се изборе са агресијом на друштвеним мрежама.

- На први агресиван приступ на мрежама одмах реагујте - блокирајте! За агресију нема расправе! Никада се не расправљајте и не улазите у те приче. Ја сам у том смислу ужасно радикалан, ако вређа неког другог, ма на било који начин да искочи из цивилизованог у мајмунско... Ти пријатељу код мене, у мојој кући не можеш да будеш. Третирајте ваше мреже као вашу кућу, јер замислите сада да неко дође у ваш дом и малтретира вас и ваше родитеље, а ти си га примио, приредио си му неки угођај. Иди друже ради то код твојих, не код мојих! Принцип мора бити апсолутно радикалан, нулта толеранција! Верујте ми, ништа не можете изгубити, само ћете добити друге, добре људе. Ја имам на Инстаграму скоро милион људи који ме прате и то су људи којима се свиђа цивилизовано, нормално, фино и лепо понашање где једни друге подржавамо и не оптерећујемо агресијом. Само ћете ви лично добити на снази, бићете много моћнији за живот - рекао је Андрија, па додао:

- Није поента да ја будем моћан према младим људима, то ради само јадан човек. Човеку који нема никакве личне могућности, коме Бог ништа није дао треба моћ да би се доказао. Мени је важно да ја имам моћ над собом и да разумем и контролишем сопствене емоције, а то је питање зрелости.

- То је све начин на који ја перципирам ствари и баш ме брига шта ко о томе мисли, то неће променити чињеницу да сам ја у праву! - закључио је Андрија у емисији "Бинџ".

 

@вецерњеновости8 Андрија Милошевић у подкасту Бинџ о данашњем времену #андријамилосевиц @андријамилосевицоффициал ♬ оригинал соунд - Вецерњеновости

 

Цео интервју са Андријом можете погледати у видеу испод, као и на нашем Јутјуб каналу.

Спектакл у "Театру на Брду"

Глумац Андрија Милошевић је у емисији "Бинџ" најавио и премијеру нове представе "Седам дана сунчеве светлости".

Премијера ће бити одржана 28. октобра у "Театру на Брду", а на сцени ће се појавити Аница Добра, Мирјана Карановић, Бојан Димитријевић и Мина Софтић.

Како истиче Андрија, предства која је окупила позната и призната имена нашег глумишта биће прави спектакл којем се веома радује.

Из недеље у недељу у емисији "Бинџ" компаније Новости, новинарке Исидора Чолаковић и Катарина Филиповић причаће са глумицама и глумцима - о каријери, одрастању, љубави, начелима којима се воде кроз живот, интими...