Међу њима је била и славна манекенка Џиџи Хадид, која је одушевила ружичастим издањем и препознатљивим знаком шоуа - крилима.

За дизајн крила заслужан је Србин Миодраг Губеринић, који се похвалио својом креацијом на Инстаграму.

- Остварење снова, креирање крила за отварање ревије Victoria's Secret, плус још три лоока. Од срца хвала дизајнеру ревије што ми је указао поверење у стварању овог јединственог комада - поручио је. 

 

Српски дизајнер, пореклом из Панчева, живи и ради у Њујорку и врло је успешан на светској сцени. Сарађивао је са светским звездама попут Мадоне, којој је израдио костиме за две турнеје, а израђивао је и костиме за бројне позоришне представе на Бродвеју.

Фото: Профимедиа

 

Осим тога, радио је и на серијама The Tick, Gotham, Mrs Maisel те био асистент костимографа на Спилберговом римејку филма West Side Story, као и на филму A Beautiful Day in the Neighborhood, преноси Индекс. 

Губеринић је одлучио да студира сценски костим још у основној школи, захваљујући наставници ликовног Лучији Томи. Велики утицај на његово образовање и рад имале су професорка костима Линда Писано као и Лара Берицх. Завршио је мастер студије на Nortwestern универзитет у Чикагу, а затим се преселио у Њујорк који је први пут посетио 2004. године.

 

- Прву стипендију сам добио од Индијана Универзитета – ту сам остао годину дана и пошто сам убрзо схватио да тај програм није за мене аплицирао сам на Nortwestern Универзитет у Чикагу. Ту сам примњен и добио и већу стипендију за све три године МФА програма за позоришни костим. Желео сам да наставим школовање у иностранству јер сам осећао да морам да научим више да би могао професионално да се бавим костимом.

Амерички универзитети имају приступ примењеној уметности као озбиљној професији која се гледа као бизнис, док је на нашој академији то више уметнички приступ без увида у комерцијани део креативног посла - испричао је за 013инфо.рс и додао:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

- Почетак у Њујорку није био једноставан. Али љубав према мојој професији и истрајност су ми највише помогли. Радио сам најразличитије креативне послове везане за позориште и моду да би се повезао са људима и научио како све функционисше овде. Не могу да издвојим једну кључну ствар или искуство, мислим да су сви послови и сви људи које сам упознавао једнако утицали да се временом повезем са Бродвејском сценом и већим именима на светској сцени. У мом послу је све препорука, ни један посао не долази случајно. Из једног посла сам улазио у други упознајући људе који су били заинтересовани за мој рад и моју сарадњу са њима.

 

Иначе, славна бразилска манекенка Адријана Лима била је једна од највећих звезда вечери.

 

 

Лима је поново је носила крила Victoria's Secretа, као пре шест година, када је окончана њена сарадња са познатим брендом доњег веша. На X мрежи са одушевљењем коментаришу наступ заносне Бразилке коју су до јуче критиковали због вишка килограма.

Фото: Профимедиа

 

Како је рекла, вратила се на писту да би својој деци показала да се не треба предати пред негативним коментарима.

БОНУС ВИДЕО: