Филм, који је настао у продукцији Апплеа, премијерно је приказан на Филмском фестивалу у Венецији. Тренутак у којем Пит псује види се у исечку објављеном на Јутјуб каналу. “Ко је доврага он?” пита избезумљени Џорџ Клуни пиштољем упереним у Пита, а глумац му кроз зубе говори: ‘Пи*ку материну’. Пре Пита, Бурић одговара псовком обојици: “Оладите, је*ем вам!”.

Фото: Профимедиа

 

 

Неки су се нашалили како је Пит давно научио псовати на хрватском присетивши се филма којег је снимао у бившој Југославији, када је био потпуни анонимац. Реч је о филму редатеља Божидара Николића ‘‘Тамна страна сунца” из 1988. године, али је због рата у Југославији пуштен тек 1997. године.

Паничан позив из Дубровника

Пит је за време снимања филма имао само 24 године, а тумачио је главну улогу, младића по имену који болује од ретке кожне болести. Николић је одабрао њега међу 400 младића, иако му је сугерисано да одабере другог глумца.

- Отишао сам у Лос Анђелес на аудицију на којој се појавило 400 момака. У ужем избору остала су двојица. Агенти су ме наговарали да одаберем другог момка, али ја сам се одлучио за Брада Пита. Кад је сазнао да је добио улогу, скакао је од среће - причао је Николић, присетивши се и неугодних тренутака које је Пит проживео у Дубровнику.

Фото: Јутјуб принтскрин/Aegisth

 

 

- Након једне ноћи панично ме је назвао из Дубровника да дођем по њега. Он и пријатељ закачили су се у неком бару с локалним младићима. Пуком срећом, избегли су батине и ноћење у полицији. Био сам ван себе од беса, али то је још више учврстило наше пријатељство - открио је Николић

Фото: Јутјуб принтскрин/Aegisth

 

 

Улога Питове мајке припала је легендарној глумици Милени Дравић, а  осим њих у филму глуме и Горица Поповић и Соња Савић. Српска глумица Горица Поповић једном се приликом присетила сарадње  са Питом:

- Он је већ тада имао улогу у серији ‘Даллас’. Ми смо снимали филм у Будви и Бреда су препознавале младе немачке туристкиње. Био је врло професионалан али и диван дечко на снимању. Нисам могла ни слутити да ће постати таква звезда. Он је и касније долазио у Београд. Имао је неку девојку у Чешкој, па је долазио у посету Божи Николићу који га је једном прилоком одвео на Маракану на Звездину утакмицу - испричала је Поповићева и додала:

Фото: Профимедиа

 

 

- Када је постао звезда, рекла сам режисеру филма, Божи Николићу: ‘Види ти оно дете!’ Јер када смо снимали тај филм, Брад Пит је био као пиле - присетила се српска глумица.

И сам Брад Пит је у једном интервјуу рекао је да га је наша земља одушевила, али и да се већ тада, 1988. године могла осетити мржња у ваздуху. 

- На сету се за време снимања осећало се да нешто није у реду. Осећао сам неку напетост. Сви су стално викали и свађали се. У ваздуху сам стално осећао некакву мржњу - рекао је славни глумац.

(Дневно.хр)

БОНУС ВИДЕО: