Стјуардеса која ради за филипинску авио компанију Цебу Пацифиц подијелила је видео на ТикТоку у којем је објаснила мистериј иза сићушних рупа на прозорима авиона.

- Ако сте икада седили до прозора у авиону, вероатно сте приметили сићушну рупу на дну прозора. Ово се зове 'рупа за крварење' (енг. блеединг холе). Мала рупа која помаже да се уравнотеже разлике у притисцима између кабине и спољног ваздуха - објаснила је и додала: 

- Такође, има и другу сврху, а то је ослобађање влаге и спречавање мраза/кондензације на прозору који би могли путницима да блокирају поглед.

Фото: Профимедиа

 

Наиме, прозори у авионима обично се састоје од три слоја, а током лета спољни део прозора авиона може да постане хладан због ниских температура на великим висинама. Због тога влага из ваздуха у кабини може да замагли прозоре. 

 

@_hennylim_ The Mystery behind tiny holes in airplane windows! Check this video out to know! Follow my Official facebook page “Henny Joyce Lim” follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #tinyhole #window #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

Иначе, ово није први пут да је стјуардеса привукла пажњу на друштвеним мрежама. Раније је објаснила зашто стјуардесе увек седе на рукама током полетања, а њен видео постао је виралан. Више о томе можете видети ОВДЕ.

БОНУС ВИДЕО: