Како извештава Far Out Magazine, редитељ Харлин је у једном интервјуу за Empire открио да је познати глумац током снимања филма одбијао да изговори једну реченицу из сценарија. Вилис није хтео да га публика доживљава само као забавног глумца те је редитељу рекао да хумор у наставку не долази у обзир. То је збунило редитеља јер је Меклејнов хумор у првом филму био велики део онога због чега су га гледаоци заволели.

Конкретно, реч је о сцени из филма у којој Меклејн шаље факс некоме у Лос Анђелесу, а запослена га заводнички посматра. Меклејн то примети, насмеши се, покаже на свој венчани прстен и каже јој: "Само факс, госпођице. Само факс." Чини се да је та реченица прилично засметала глумцу који се није устручавао да се супротстави редитељу.

Харлин је рекао да је Вилисово понашање довело до неугодне ситуације међу њима јер никако нису могли да се договоре. Редитељ је тада додао да му је Вилис презриво рекао: "То је тако јефтино и глупо. Одбијам то да изговорим. Те једнослојне форе и шаљиви коментари, то је ср**е. Кад су животи на коцки, не можеш тако нешто да кажеш", на шта сам му одговорио: "Да, не у стварном животу, али ово је филм. Ово је Умри мушки", преноси Far Out.

Фото: Јутјуб принтскрин/Инстаграм принтскрин/demimoore

 

Ипак, глумац се и даље није сложио сa редитељем, а тек после хитног састанка са продуцентом Џоелом Силвером, дошли су до договора да Вилис може да сними онолико понављања колико жели, под условом да једном одради сцену онако како је Харлин замислио.

Редитељ је тада рекао: "Учинио је то невољко и не баш срећно, али је ипак то извео. Реченица је у филму и људи је воле. Није само смешна, показује да му је стало до његове супруге. То га чини оданим и заиста часним човеком. Јер, није само реч о спашасању света, ради се о нечему пуно особенијем."

Радња филма "Умри мушки 2" из 1990. године одвија се годину дана после догађаја из првог филма. Овога пута покушава да спречи да група одметнутих војних оперативаца преузме контролу над аеродромом на којем Меклејн чека своју жену која се враћа са пута.

БОНУС ВИДЕО: