Култна серија "Бољи живот" једна је од најгледанијих серија у бившој Југославији. Свакодневна дешавања породице Попадић од 1987. до 1991. пратило је више милиона гледаоца широм Србије и околних земаља. Прославила је неке од наших најпопуларнијих глумаца и глумица, а међу њима је била и згодна Лидија Вукићевић која је тумачила лик фаталне ћерке Волете Попадић.

Фото: АТА имагес

 

 

Глумицу, која и у седмој деценији плени изгледом, касније смо гледали и у "Жикиној династији", "Игри судбине" и многим другим домаћим остварењима, а она не крије да је због предрасуда дуго доживљавала велике неправде.

Лидија Вукићевић једном приликом истакла је да су јој почеци у глуми били много тешки - "Почеци су ми били најтежи, желела сам да се докажем. У свом првом интервјуу сам рекла: 'Ја сам глумица са мозгом', то ми је било тешко да докажем", поручила је Лидија Вукићевић прво, па наставила: "Људи су ме доживљавали као згодну, коврџаву црнку, а ја нисам желела да ме оцењују по изгледу и да ме оспоравају. Желела сам да стекнем поштовање и најважније ми је што сам то успела".

Фото: АТА имагес

 

 

Због својих поступака често је наилазила на неразумевање околине, али и на санкције: "Била сам доста бунтовна и често кажњавана. Улазила сам у сукобе са редитељима када год би постојао неки услов за улогу", закључила је једном приликом Лидија Вукићевић поносно.

Фото: АТА имагес

 

 

Лидија је једном приликом открила и да је захваљујући хонорару од серије "Бољи живот" саградила кућу на Дунаву, док је од новца који је добила за једну рекламу купила аутомобил. Једном приликом је испричала и како је изгубила улогу јер је одбила да се скине.

- Морате некада да изгубите да би сте добили на другој страни. Једна улога мање-више, зато што ја нисам дала да ме тако водају и свлаче, зато сам данас нормална мајка, ћерка, комшија и све остало. Нико не може да вас натера на оно што не желите - поручила је Лидија Вукићевић у емисији "Сценирање". 

БОНУС ВИДЕО: