Kultna serija "Bolji život" jedna je od najgledanijih serija u bivšoj Jugoslaviji. Svakodnevna dešavanja porodice Popadić od 1987. do 1991. pratilo je više miliona gledaoca širom Srbije i okolnih zemalja. Proslavila je neke od naših najpopularnijih glumaca i glumica, a među njima je bila i zgodna Lidija Vukićević koja je tumačila lik fatalne ćerke Volete Popadić.

Foto: ATA images

 

 

Glumicu, koja i u sedmoj deceniji pleni izgledom, kasnije smo gledali i u "Žikinoj dinastiji", "Igri sudbine" i mnogim drugim domaćim ostvarenjima, a ona ne krije da je zbog predrasuda dugo doživljavala velike nepravde.

Lidija Vukićević jednom prilikom istakla je da su joj počeci u glumi bili mnogo teški - "Počeci su mi bili najteži, želela sam da se dokažem. U svom prvom intervjuu sam rekla: 'Ja sam glumica sa mozgom', to mi je bilo teško da dokažem", poručila je Lidija Vukićević prvo, pa nastavila: "LJudi su me doživljavali kao zgodnu, kovrdžavu crnku, a ja nisam želela da me ocenjuju po izgledu i da me osporavaju. Želela sam da steknem poštovanje i najvažnije mi je što sam to uspela".

Foto: ATA images

 

 

Zbog svojih postupaka često je nailazila na nerazumevanje okoline, ali i na sankcije: "Bila sam dosta buntovna i često kažnjavana. Ulazila sam u sukobe sa rediteljima kada god bi postojao neki uslov za ulogu", zaključila je jednom prilikom Lidija Vukićević ponosno.

Foto: ATA images

 

 

Lidija je jednom prilikom otkrila i da je zahvaljujući honoraru od serije "Bolji život" sagradila kuću na Dunavu, dok je od novca koji je dobila za jednu reklamu kupila automobil. Jednom prilikom je ispričala i kako je izgubila ulogu jer je odbila da se skine.

- Morate nekada da izgubite da bi ste dobili na drugoj strani. Jedna uloga manje-više, zato što ja nisam dala da me tako vodaju i svlače, zato sam danas normalna majka, ćerka, komšija i sve ostalo. Niko ne može da vas natera na ono što ne želite - poručila je Lidija Vukićević u emisiji "Sceniranje". 

BONUS VIDEO: