Председник Хрватске Зоран Милановић коментарисао је тренутну геополитичку ситуацију, наглашавајући да би могући напад Израела на Иран могао имати озбиљне последице по светски мир и економију.

- Пред нама су догађаји које могу имати несагледив утицај на светски мир, поредак, глобалну економију, ако израелска власт одлучи да нападне Иран у следеће две недеље. Познавајући њихове методе рада и деловања, то би могли да учине једно недељу дана пре америчких избора и тако пробају да увуку свет у нови циклус рата, а нама дигну цене нафте на 300 долара. Ово нису нереалне ствари, ово се догађа пред нашим очима – рекао је Зоран Милановић.

Фото: Профимедиа

 

 

Милановић је такође коментарисао рат у Украјини.

- Рат у Украјини је, нажалост, при крају и, нажалост, онако како се једино и могао завршити, о чему доста људи говори већ две и по године, али то се ваљда данас сматра русофобијом или путинизмом. То је слепило, то је врло неозбиљно и опасно понашање - казао је па послао јасну поруку: "Ја ћу Хрватску држати ван таквих сукоба и тамо где нам није место и тамо где не треба да будемо, нећемо бити".

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО: