Бојан и Ејми почели су своју сарању још у раним данима њене каријере.

Управо је он тај који је фоткао слику због које су плакали широм света.

Фото: Профимедиа

 

 

Гостујући у подкасту "Агеласт" у разговору са домаћином Галебом Никачевићем присетио се и тих дана.

- Ја сам дошао у Београд као њен фотограф. Био сам једини. Неколико фотки сам поклонио "Новостима", али истина је да сам тек неке пустио касније након њене смрти.

Фото: Профимедиа

 

 

- То је било јако тешко. Има као неке пристојне фотке, али та фотка која ми је донела награде је јако тужна, жалосна фотка. 

 

 

- Дошао сам ту да урадим посао, али знао сам да није ништа уреду. Било је јако тешко, али знам да морам да урадим посао. 

 

@агеласт_ Како је изгледало фотографисати Амy Wинехоусе на њеном последњем концерту у Београду? Брајан Рашић открива детаље о њиховој сарадњи, која је почела још у раним данима њене каријере. Више о томе у новој епизоди #254 ▶️ #амywинехоусе #амywинехоусеедит #агеласт #подкас ♬ оригинал соунд - Галеб Никачевић

 

Због последње фотографије Бојана су звали широм света. Како каже над њом су људи плакали док су је гледали. Како сам признаје то су за њега све тешке приче. 

Ејми Вајнхаус је за кратко време створила неизбрисиво музичко наслеђе.

Фото: Архива Новости

 

Након притиска јавности и услед последица зависности од алкохола и дроге пронађена је мртва у јулу 2011. године.

Она је остала и биће "ултимативна хероина", како ју је публика изгласала за "Скy Неwс" 2008. године, јер се никада није либила да прича о својим траумама,

- Ја сам отворена књига, јер је бесмислено скривати истину. Не бојим се рањивости. Да сутра умрем, била бих срећна - говорила је Ејми.