Bojan i Ejmi počeli su svoju saranju još u ranim danima njene karijere.

Upravo je on taj koji je fotkao sliku zbog koje su plakali širom sveta.

Foto: Profimedia

 

 

Gostujući u podkastu "Agelast" u razgovoru sa domaćinom Galebom Nikačevićem prisetio se i tih dana.

- Ja sam došao u Beograd kao njen fotograf. Bio sam jedini. Nekoliko fotki sam poklonio "Novostima", ali istina je da sam tek neke pustio kasnije nakon njene smrti.

Foto: Profimedia

 

 

- To je bilo jako teško. Ima kao neke pristojne fotke, ali ta fotka koja mi je donela nagrade je jako tužna, žalosna fotka. 

 

 

- Došao sam tu da uradim posao, ali znao sam da nije ništa uredu. Bilo je jako teško, ali znam da moram da uradim posao. 

 

@agelast_ Kako je izgledalo fotografisati Amy Winehouse na njenom poslednjem koncertu u Beogradu? Brajan Rašić otkriva detalje o njihovoj saradnji, koja je počela još u ranim danima njene karijere. Više o tome u novoj epizodi #254 ▶️ #amywinehouse #amywinehouseedit #agelast #podkas ♬ original sound - Galeb Nikačević

 

Zbog poslednje fotografije Bojana su zvali širom sveta. Kako kaže nad njom su ljudi plakali dok su je gledali. Kako sam priznaje to su za njega sve teške priče. 

Ejmi Vajnhaus je za kratko vreme stvorila neizbrisivo muzičko nasleđe.

Foto: Arhiva Novosti

 

Nakon pritiska javnosti i usled posledica zavisnosti od alkohola i droge pronađena je mrtva u julu 2011. godine.

Ona je ostala i biće "ultimativna heroina", kako ju je publika izglasala za "Sky News" 2008. godine, jer se nikada nije libila da priča o svojim traumama,

- Ja sam otvorena knjiga, jer je besmisleno skrivati istinu. Ne bojim se ranjivosti. Da sutra umrem, bila bih srećna - govorila je Ejmi.