Вест која је изненадила многе јесте да су Саша Поповић и бивша ректорка Београдског универзитета Иванка Поповић рођаци.

Наиме, ова позната и утицајна дама је сестра Саше Поповића али они о томе никада нису јавно говорили.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

Првобитна информација која је кружила интернетом је да су Саша и Иванка брат и сестра од стрица. Тим поводом својевремено је екипа Курира најпре контактирала Поповића, али он се није јављао. Потом су позвали и проф. др Поповић, која је рекла истину, али није била баш много речита.

– У сродству смо, седмо колено. Не бих то назвала блиским сродством. Осим сензационализма, не видим зашто је та информација битна – написала је тада ректорка Београдског универзитета у поруци.

ФОТО: АТА / Зорана Мандиц

 

Иванка Поповић, бивша ректорка Универзитета у Београду и професорка Технолошко-металуршког факултета, изабрана је прошле године за потпредседницу Европске асоцијације универзитета (УЕА).

Иванка је рођена 1959. године у Рио де Жанеиру. Деда јој је био сенатор Дака Поповић, први бан Дунавске бановине, а отац амбасадор Гавра Поповић, иначе југословенски дипломата. Свештеник Српске православне цркве Алимпије Поповић, Иванкин стриц, био је први градоначелник Новог Сада након Другог светског рата, пише између осталог у Иванкиној биографији.

Саша открио из какве породице потиче

Нико од ових имена која се помињу није Поповићу близак род, али већ је познато да и Саша потиче из свештеничке породице из Новог Сада. Његов деда био је поп у једној цркви у престоници Војводине.