Јелена Буча, чланица групе "Фрајле", отворено је говорила о свом детињству и проблему који јој се догодио, али је није спречио у остварењу свог сна.

Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

 

Од рођења је имала подршку старије сестре Невене, која је заправо и увела у свет уметности, правећи јој мини представе са луткама.

- Мама је просветни радник, радила је у вртићу и отуда и те лутке и свирала је хармонику, певала. Тата је свирао гитару и певао, имао је чак и свој бенд. Некако, његова неостварена жеља је била да се то подигне на неки, тако да кажем, мало већи ниво и да се направи нека каријера. Ето, ми смо касније наставиле. Оно што мене веже за моје детињство је песма, смех, емоција. Код нас у кући је потпуно изражавање емоција било кроз музику, па и кроз те лутке. Мама је често правила у вртићу лутке, па је онда мој први онако како сам отворила очи када сам се родила, Невена је била ту и стално ми је певала и правила позоришне представе - рекла је Јелена  у емисији "На терапији са Славицом Ђукић Дејановић".

Фото: АТА имагес/Зорана Мандић

 

У седмој години Јелена је имала заушке и као последицу тога ослабљен слух, али за њу то није била препрека према првој љубави. Можда је то био разлог да буде још интензивнија и можда је то био неки први увид у то да у животу неће баш све ићи како ми желимо, али да препреке не смеју бити сметње у остварењу наших циљева.

- Изгубила сам слух са седам година као последица заушака али дете као дете то сам ја некако нормално прихватила. Једино је мало проблем са равнотежом био, наравно код губитка слуха то зна да се деси. Наравно родитељи су били успаничени шта и како али пошто сам ја то тако прихватила то је онда било... - каже Јелена.

Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

 

Јелена се без обзира на све посветила и музици јер како је и сама истакла, она музику чује кроз кости, срцем.

- Знате како, када посматрамо, ви кад видите тај мој аудиограм и када видите и од других људи доктор ће рећи, ја сам то доживела ја не знам свака вам част како ви уопште функционишете, а не камоли да се бавите музиком, што је дало подстицај и мајкама које имају децу да нема сметњи код тога ако дете воли музику јер оно чује, како оно чује, не могу то људи да знају, ми чујемо и кроз кости, ми чујемо срцем, ми осећамо ствари - каже Јелена.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: