Након недавно организованог гласања на Натионал Геограпхиц Травел Инстаграм страници - Сарајево је и званично проглашено најбољом дестинацијом света према избору читалаца овог магазина.

Фото: Профимедиа

 

 

"Званично је: Сарајево је наш победник по избору читалаца за 2025. годину", написали су на Инстаграм страници Натионал Геограпхиц Травел.

Реч је о листи "Бест оф тхе Wорлд 2025" која доноси листу дестинација које морате посетити наредне године, а које су ручно одабрали истраживачи, фотографи и уредници Натионал Геограпхица.

Натионал Геограпхиц организовао је гласање на Инстаграм страници које је трајало до 17. октобра, а највише гласова добио је управо главни град Босне и Херцеговине. Тако се Сарајево нашло на листи од 25 дестинација за 2025. годину које препоручују.

Натионал Геограпхиц наводи да Сарајево и даље инспирише знатижељне путнике из целог света и да није ни чудо што је град убедљиво победио на овогодишњем избору читалаца.

 

 

"Вишевековна историја Сарајева уткана је у његове природне лепоте попут реке Миљацке, која тече испод више од десетак мостова, укључујући Латинску ћуприју и пешачки мост на Скендерији изграђен од истих материјала као и Ајфелов торањ према причи локалаца", наводи се на web страници Натионал Геограпхица.

Даље у тексту истичу да љубитељи историје могу одати почаст отпорности града посетом знаменитостима као што је Тунел спаса.

"Љубитељи вина могу пробати познате домаће сорте Жилавку, Блатину или Вранац. Авантуристи могу ићи на рафтинг, алпско скијање или пешачити до једног од највеличанственијих европских слапова", наводи се у препорукама Натионал Геограпхица за посету Сарајеву и Босни и Херцеговини.

На листи су се нашли и Брашов у Румунији, али и Тунис, Абу Даби, Барбадос...