У наставку текста можете наћи рецепт како направити најукусије славско жито за ову славу.

Потребно је:

  • 300 г пшенице белице
  • 300 г млевених ораха
  • 250 г шећера
  • мало ванилиног шећера
  • мускатни орашчић
  • цимета на врх ножа

Фото: Профимедиа

 

Припрема:

За почетак је потребно да се пшеница лепо очисти. Ставите на шпорет и оставите да проври. Пустите да ври пар минута па проспите воду, а жито оставите у цедиљци. Налијте хладну воду па поновите поступак. Ово поновите четири пута док вода не постане бистра. Након тога скините са шпорета па поклопите и замотајте у топлу,вунену тканину, и оставите тако неколико сати. Процедите жито али оставите 2 дл течности. Умешајте ванилин шећер, цимет и мускантни орашчић. Жито после можете декорисати орасима. Срећна слава!

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: