Меланија која сада има 54 године, у великој мери била је одсутна током Трампове кампање и изборног циклуса, али се ипак придружила супругу у Медисон Сквер Гардену уочи председничких избора у САД.

На бину ју је позвао извршни директор Тесле Елон Маск, након чега је бивша манекенка изашла уз бурне овације. За стручњака за говор тела Џуди Џејмс, Меланијин изглед је био самоуверен изузетно самоуверен, за разлику од досадашњих појављивања.

- Када је почела да држи говоре, Меланијих говор тела изгледао је укочено и нагрижено невољношћу и унутрашњом анксиозношћу. Данас она ипак изгледа као жена која је коначно пронашла сопствени глас захваљујући својој новој књизи и жена која сада може да ради на сцени и да се повеже са гомилом као професионалац.

Џуди је такође приметила како је Меланија командовала бином.

- Њен увод Трампа на крају говора показује колико она сада већ добро може да ради са масом. Њено „А сада...“ су речи за које зна да ће изазвати узбуђење и ишчекивање публике и она у том тренутку савија колена да их изговори право у микрофон, продужавајући реч „сада“ пре него што дозволи паузу од седам секунди да изазове још веће узбуђење гомиле. Користила је знак везе и препознавања док се окреће са стидљивим осмехом како би мудро сугерисала да је узбуђена што види свог мужа на сцени као и они. Ово се зове паметно вођење публике, мотивационо понашање и представа - истиче стручњак за читање тела.

Међутим, када су се Трамп и његова супруга срели на сцени, нешто се десило и током њиховог поздрављања "изостао је синхроницитет". Бар тако каже експерт, који тврди да њихови покрети сугеришу да "сваком од њих недостају напредне вештине у читању мисли оног другог". Наиме у преносу може да се види како се Трамп очигледно понадао да ће да пољуби своју супругу у уста, али му је Меланија на очиглед свих окренула образ, због чега је све на тренутак деловало незграпно.

Иако су се правили као да се ништа није догодило, камере су све забилежиле, а пољубац о коме се прича постао је виралан на друштвеним мрежама.

Ипак, стручњак сматра да је у њихов поздрав био уложен „велики напор" како би се приказала њихова међусобна "наклоности и заједништво као пара".

- Њиховом загрљају су потребни неки корективни покрети јер делују несигурни када је у питању читање намерних гестова једно другог. После пољупца видимо ритуале „невољности“ који сугеришу невољност да се растану. Он јој дуго шапуће на уво и подиже осећај "романтике" гледајући је нагнуте главе и асиметричним осмехом како би сугерисао поруку: "Ја сам срећник" - коментарише стручњак шта се заправо крије иза неспретног пољупца и загрљаја.

Уз то, тврди стручњак, Меланија изводи и ритуал "неспремности да се растане" док се спрема да оде, али остаје да га држи за руку, док јој он узвраћа у захвалности.

Фото: Танјуг/АП

 

- Трамп делује као да жели да блискост са својом женом, али што се статуса и сигнала самопоуздања тиче, Меланија има невероватну предност над Доналдом у овом тренутку - истиче стручњак.

Меланија, која је носила црно-белу хаљину са животињским узорком зебре, говорила је свега пет минута, али је њен говор био више фокусиран на визију земље, а мање на политику. Био је то редак и запањујући потез бивше прве даме, која је била јасна у погледу свог презира према политици.

Једном је отишла је на Републиканску националну конвенцију, али тамо није говорила, нити је присуствовала ни у једној председничкој дебати.

Фото: Танјуг/АП

 

Њено појављивање на бини супруга делује као посебан адут док се Трамп и Камала Харис боре у, ако је судећи према анкетама, мртвој трци за место председника САД.

БОНУС ВИДЕО:

(Ona.rs/Daily Mail)