Славски колач са сувим грожђем одличан је за слатки вид колача:
- 1 кг брашна тип 400
- 500 мл млека
- 150 г маргарина
- 2 јајета
- 1 кесица сувог квасца
- 150 г шећера
- прстохват соли
- 50 г сувог грожђа
- цимет
- 2 кесице ванилиног шећера
Потребно је да помешате како бисте направили слатки славски колач са сувим грожђем.Брашно, со, квасац, 1 јаје , 1 беланце и ванилин шећер. Млеко и маргарин загрејте на умереној температури, затим додајте у посуду са преосталим састојцима и умесите тесто, није пожељно да тесто буде превише тврдо. Затим покријте платненом крпом и оставите да се удвостручи. Поделите тесто на лоптице, руком формирајте траке као за плетенице, по 3 траке за сваку плетеницу.
Траке поређајте једну поред друге па уплетите у плетеницу. Кад сте формирали плетеницу, замотајте крајеве у круг и поставите у средину калупа подмазаног маргарином. Поступак је потребно понављати док се не потроши тесто. У плетенице као декорацију можете ставити мало сувог грожђа. Утиснуте га да не би испали приликом печења.
(Информер)