Стаклене посуде за зачине одају утисак организованости и естетике у кухињи и дому, али често нису најбољи избор за чување зачина. Иако већина људи користи стаклене посуде за разне намирнице, укључујући и зачине, истина је да оне могу утицати на укус и мирис ваших драгоцених зачина ако их предуго чувате у њима. Промењен састав зачина утицаће и на укус ваше хране.

Фото: Профимедиа

 

Већина зачина има рок трајања од око две до три године, али правилним складиштењем можете продужити њихову свежину до пет година, па чак и дуже, сматрају стручњаци. Међутим, стаклене посуде нису најбоље решење.

Фото: Профимедиа

 

Мета Вебстер из Сеасонед Пионеерс упозорава да стаклене посуде из куће нису идеалне за чување зачина. Он препоручује херметичке и непрозирне посуде како би сачували арому, текстуру и укус зачина. Он препоручује коришћење кесица зачина, које спречавају оксидацију производа и одржавају га сувим и свежим. Такође саветује да зачине и другу храну држите даље од извора топлоте, попут рерне или машине за прање судова.

(Прва.рс)

БОНУС ВИДЕО: