Када пробате овај рецепт, бићете одушевљени спојем укуса.
Потребно је:
- 10-12 сувих црвених паприка
- 100 г крупно млевених ораха
- 2 шоље пиринча
- 3 главице црног лука
- 2 шаргарепе
- 2 дл парадајз сока
- 3 дл уља
- со, бибер, млевена паприка
- 3-4 кашике брашна
- 2 кромпира
Начин припреме:
У дубљу шерпу сипајте уље, додајте ситно сецкан лук и шаргарепу и динстајте док не постану кашасти. После тога додајте орахе. Добро сједините, па динсајте још мало да и ораси испусте масноћу. После тога можете додати сос парадајз и остале зачине и пржите да се све сједини, опет доливајући помало уља да не буде суво. Додајте пиринач и пропржите све заједно још пар минута. На крају додајте и рендан кромпир, лагано промешајте и склоните са шпорета. Битно је да паприке буду потопљене у топлој води, како би омекшале и како би могле лакше да се пуне. Пуните паприке надевом. У сваку паприку ставите пола кашичице брашна, да фил не би излазио приликом кувања или колут кромпира. Ређајте их у тепсију, налијте топлом водом да огрезну и поклопите. Кувајте на умереној температури док не буде готово. Убаците их у рерну на 200 степени да се запеку и да остане мало софта.
Прочитајте још
(Трпеза)