Када пробате овај рецепт, бићете одушевљени спојем укуса. 

Потребно је: 

  • 10-12 сувих црвених паприка
  • 100 г крупно млевених ораха
  • 2 шоље пиринча
  • 3 главице црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 2 дл парадајз сока
  • 3 дл уља
  • со, бибер, млевена паприка
  • 3-4 кашике брашна
  • 2 кромпира

Начин припреме:

У дубљу шерпу сипајте уље, додајте ситно сецкан лук и шаргарепу и динстајте док не постану кашасти. После тога додајте орахе. Добро сједините, па динсајте још мало да и ораси испусте масноћу. После тога можете додати сос парадајз и остале зачине и пржите да се све сједини, опет доливајући помало уља да не буде суво. Додајте пиринач и пропржите све заједно још пар минута. На крају додајте и рендан кромпир, лагано промешајте и склоните са шпорета. Битно је да паприке буду потопљене у топлој води, како би омекшале и како би могле лакше  да се пуне. Пуните паприке надевом. У сваку паприку ставите пола кашичице брашна, да фил не би излазио приликом кувања или колут кромпира. Ређајте их у тепсију, налијте топлом водом да огрезну и поклопите. Кувајте на умереној температури док не буде готово. Убаците их у рерну на 200 степени да се запеку и да остане мало софта.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Recepti.com

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: