Kada probate ovaj recept, bićete oduševljeni spojem ukusa.
Potrebno je:
- 10-12 suvih crvenih paprika
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 2 šolje pirinča
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 dl paradajz soka
- 3 dl ulja
- so, biber, mlevena paprika
- 3-4 kašike brašna
- 2 krompira
Način pripreme:
U dublju šerpu sipajte ulje, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Posle toga dodajte orahe. Dobro sjedinite, pa dinsajte još malo da i orasi ispuste masnoću. Posle toga možete dodati sos paradajz i ostale začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta. Bitno je da paprike budu potopljene u toploj vodi, kako bi omekšale i kako bi mogle lakše da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja ili kolut krompira. Ređajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i poklopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.
Pročitajte još
(Trpeza)