Kada probate ovaj recept, bićete oduševljeni spojem ukusa. 

Potrebno je: 

  • 10-12 suvih crvenih paprika
  • 100 g krupno mlevenih oraha
  • 2 šolje pirinča
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 dl paradajz soka
  • 3 dl ulja
  • so, biber, mlevena paprika
  • 3-4 kašike brašna
  • 2 krompira

Način pripreme:

U dublju šerpu sipajte ulje, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Posle toga dodajte orahe. Dobro sjedinite, pa dinsajte još malo da i orasi ispuste masnoću. Posle toga možete dodati sos paradajz i ostale začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta. Bitno je da paprike budu potopljene u toploj vodi, kako bi omekšale i kako bi mogle lakše  da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja ili kolut krompira. Ređajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i poklopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.

Foto: Printskrin/Jutjub/Recepti.com

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: