Риба на манастирски начин је један од најбољих начина за спремање рибе. 

Потребни састојци:

  • 3 па­р­че­та ослића
  • 1 гла­ви­ца бе­лог лука
  • су­н­цо­кре­то­во уље
  • свеж першун
  • су­ви за­чи­ни
  • ори­га­но, бо­си­љак, мирођија
  • ма­сли­но­во уље
  • лимун по жељи

Начин припреме: 

Потребно је рибу опрати, па осушити папиром. Затим направити маринаду од сувих зачина и уља. Уколико волите свеже зачине, можете их користити. Укус ће још више доћи до изражаја. После тога рибу можете исећи на комаде или пећи целу. Уколико је печете у комадима, добро утрљајте маринаду, а ако сте се ипак одлучили за другу варијанту спремања, засеците рибу и у прорезе сипајте маринаду. После тога је потребно оставити рибу да стоји два сата у фрижидеру.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuhinja za 10

 

Рибу пећи у плеху на папиру за печење. Ако печете у комаду, сваки комад залити још кашиком уља. По жељи можете додати лимун, ставити га у прорезе или исцедити сок по комадима.

Прекријте фолијом и пеците на 200 степени пола сата. У остатак маринаде додајте бели лук и залијте врелу рибу. Пеците још 15 минута без фолије. После вратите фолију да риба упије укусе. 

БОНУС ВИДЕО: