Риба на манастирски начин је један од најбољих начина за спремање рибе.
Потребни састојци:
- 3 парчета ослића
- 1 главица белог лука
- сунцокретово уље
- свеж першун
- суви зачини
- оригано, босиљак, мирођија
- маслиново уље
- лимун по жељи
Начин припреме:
Потребно је рибу опрати, па осушити папиром. Затим направити маринаду од сувих зачина и уља. Уколико волите свеже зачине, можете их користити. Укус ће још више доћи до изражаја. После тога рибу можете исећи на комаде или пећи целу. Уколико је печете у комадима, добро утрљајте маринаду, а ако сте се ипак одлучили за другу варијанту спремања, засеците рибу и у прорезе сипајте маринаду. После тога је потребно оставити рибу да стоји два сата у фрижидеру.
Рибу пећи у плеху на папиру за печење. Ако печете у комаду, сваки комад залити још кашиком уља. По жељи можете додати лимун, ставити га у прорезе или исцедити сок по комадима.
Прочитајте још
Прекријте фолијом и пеците на 200 степени пола сата. У остатак маринаде додајте бели лук и залијте врелу рибу. Пеците још 15 минута без фолије. После вратите фолију да риба упије укусе.