Сладокусцима ће ова посна торта бити вероватно једна од омиљених торти. 

Потребно је: 

  • 1 л сојиног млека 
  • 3 кесице пудинга од ваниле  
  • 120 г маргарина
  • 100 г посне беле чоколаде
  • 3 кашике шећера
  • 180 г кокоса
  • 200 г посног млевеног кекса
  • 1 паковање посног кекса 
  • сок од поморанџе

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Уради Сама- Идеје за креативце

 

Начин припреме:


Пудинг са шећером помешајте са 300 мл млека тако да не остану грудвице. Додајте загрејано преостало млеко у пудинг. Потребно је кувати док не почине да се згушњава, мешајте стално. Потом додајте белу чоколаду и мешајте док се не отопи. Померите са ватре, покријте провидном фолијом и пустите да се охлади на собној температури. После тога умочите кекс у сок од поморанџе и поређајте на калуп. Додајте умућени маргарин охлађеном пудингу. Смесу поделите на 2 једнака дела, па у један додајте кокос, а у други млевени кекс и сједините. Сипајте преко кекса у калуп прво фил са кексом, па са кокосом. Торту оставите целу ноћ у фрижидеру. Извадите је из фрижидера, декоришите по жељи и служите. 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: