Sladokuscima će ova posna torta biti verovatno jedna od omiljenih torti. 

Potrebno je: 

  • 1 l sojinog mleka 
  • 3 kesice pudinga od vanile  
  • 120 g margarina
  • 100 g posne bele čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 180 g kokosa
  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 1 pakovanje posnog keksa 
  • sok od pomorandže

 

Foto: Printskrin/Jutjub/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

 

Način pripreme:


Puding sa šećerom pomešajte sa 300 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Dodajte zagrejano preostalo mleko u puding. Potrebno je kuvati dok ne počine da se zgušnjava, mešajte stalno. Potom dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pomerite sa vatre, pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posle toga umočite keks u sok od pomorandže i poređajte na kalup. Dodajte umućeni margarin ohlađenom pudingu. Smesu podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi mleveni keks i sjedinite. Sipajte preko keksa u kalup prvo fil sa keksom, pa sa kokosom. Tortu ostavite celu noć u frižideru. Izvadite je iz frižidera, dekorišite po želji i služite. 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: