Свака домаћица која држи до себе бар једном је спремала подварак, али овај шпански рецепт ће вас оставити без даха.

У кисели купус додајте туцану љуту паприку и суве шљиве, а савршена комбинација састојака му даје слатко-кисело-љути укус. Када једном пробате ово чувено јело нећете моћи да се зауставите.

Састојци:

  • 1 кг купуса рибанца
  • 200 г сувих шљива
  • 2 црна лука
  • ловор
  • сланина
  • 1-2 кашичице љуте туцане суџук паприке
  • 4 крменадле
  • вода
  • со
  • уље

Фото: Јутјуб принтскрин/Production of fruits and vegetables

 

Припрема:

1. Исецкајте црни лук, па пропржите на доста уља. Додајте рибанац који сте опрали и поспите суџук паприком.

2. Затим додајте суве шљиве и ловор, сипајте воду да буде неких 2 цм изнад купуса, па кувајте док се течност не смањи.

3. Пред крај додајте крупније сецкну сланину и крменадле.

4. Покријте алу фолојим и пеците на 180 степени око сат времена, а затим скините фолију и оставите месо да се запече у рерни.

БОНУС ВИДЕО: