Свака домаћица која држи до себе бар једном је спремала подварак, али овај шпански рецепт ће вас оставити без даха.
У кисели купус додајте туцану љуту паприку и суве шљиве, а савршена комбинација састојака му даје слатко-кисело-љути укус. Када једном пробате ово чувено јело нећете моћи да се зауставите.
Састојци:
- 1 кг купуса рибанца
- 200 г сувих шљива
- 2 црна лука
- ловор
- сланина
- 1-2 кашичице љуте туцане суџук паприке
- 4 крменадле
- вода
- со
- уље
Припрема:
1. Исецкајте црни лук, па пропржите на доста уља. Додајте рибанац који сте опрали и поспите суџук паприком.
Прочитајте још
2. Затим додајте суве шљиве и ловор, сипајте воду да буде неких 2 цм изнад купуса, па кувајте док се течност не смањи.
3. Пред крај додајте крупније сецкну сланину и крменадле.
4. Покријте алу фолојим и пеците на 180 степени око сат времена, а затим скините фолију и оставите месо да се запече у рерни.