Svaka domaćica koja drži do sebe bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha.

U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.

Sastojci:

  • 1 kg kupusa ribanca
  • 200 g suvih šljiva
  • 2 crna luka
  • lovor
  • slanina
  • 1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike
  • 4 krmenadle
  • voda
  • so
  • ulje

Foto: Jutjub printskrin/Production of fruits and vegetables

 

Priprema:

1. Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom.

2. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji.

3. Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle.

4. Pokrijte alu folojim i pecite na 180 stepeni oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.

BONUS VIDEO: