Пребранац дефинитивно припада групи омиљених посних јела. Једноставно се спрема, а укућани ће бити задовљни укусом:
- 700 г пасуља
- 1 већи празилук
- 1 већи црни лук
- уље
- млевена зачинска паприка
- туцана љута паприка
- со
- бибер
- ловоров лист
- млевен бибер
- бибер у зрну
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Пасуљ је потребно опрати, па сипати воду и додајте 3 кашике уља, ловоров лист и бибер у зрну. Пустите пасуљ да се кува. Празилук и црни лук пропржите на уљу и динстајте пола сата док добро не омекша. Посолите, додајте млевену зачинску и туцану паприку. Ставите на дно плеха пасуљ, па преко лук. Понављајте поступак све док не утрошите материјал. Завршите пасуљем па сипајте одозго мало уља. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени. Треба да остане мало чорбице јер не сме пасуљ да буде потпуно сув.
(Трпеза)