Пребранац дефинитивно припада групи омиљених посних јела. Једноставно се спрема, а укућани ће бити задовљни укусом: 

  • 700 г пасуља
  • 1 већи празилук
  • 1 већи црни лук
  • уље
  • млевена зачинска паприка
  • туцана љута паприка
  • со
  • бибер
  • ловоров лист
  • млевен бибер 
  • бибер у зрну

Припрема:


Рерну загрејте на 200 степени. Пасуљ је потребно опрати, па сипати воду и додајте 3 кашике уља, ловоров лист и бибер у зрну. Пустите пасуљ да се кува. Празилук и црни лук пропржите на уљу и динстајте пола сата док добро не омекша. Посолите, додајте млевену зачинску и туцану паприку. Ставите на дно плеха пасуљ, па преко лук. Понављајте поступак све док не утрошите материјал. Завршите пасуљем па сипајте одозго мало уља. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени. Треба да остане мало чорбице јер не сме пасуљ да буде потпуно сув.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: