- Управо то ће бити главне теме јер представљају директну претњу за безбедност Русије. Они који још увек не разумеју наше ставове то морају јасно да схавате - рекла је Захарова.

Москва је послала НАТО-у документ, који је руско министарство и објавило, у којем је акценат стављен на гаранцији безбедности о којем је причао Владимир Путин, а који је усмерен на ширење војног присуства близу западних граница Русије.

Главна тачка документа представља обустављање наоружања Русије и САД које би потенцијално могло угрозити националну безбедност. Такође, Русија је упутила предлог о престанку размешатња војне снаге широм Европе у односу на договор из 27. маја 1997, потписивањем Осничваког акта Русије-НАТО.

Главна ставка у документу подразумева да Русија и САД неће размештати наоружање у територијама које могу представљати претњу за националну безбедност. Истовремено, Русија предлаже и да се на територијама земаља Европе не размештају додатне снаге у односу на оне које су размештене 27. маја 1997. године када је потписан Оснивачки акт Русија-НАТО.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".