Лекарка је поделила савет како можете да избегнете мамурлук чак и ако сте попили неколико пића превише, а реч је о намирници коју сви имају у свом хладњаку, пише Мирор.
Лекарка специјализована за плућну и интензивну медицину често дели виде снимке под називом "Ствари које вам не говоре" да би помогла при едукацији, а на ТикТоку има 125 хиљада пратилаца. Др Нина Чандрасекаран (34) недавно је поделила видео о врхунском савету који је прикупио 2,5 милијуна прегледа.
- Ако идете у ноћни излазак у град и намеравате да пијете алкохол, једење сира пре алкохола може да смањи ризик од мамурлука. То је зато што сир има пуно протеина, масти и сложених угљених хидрата који могу да обложе желудац, што смањује апсорпцију алкохола. Сир може да помогне телу да боље свари алкохол и спречи оштећење јетре - објаснила је.
Осим тога, сир надокнађује храњљиве материје јер је пун витамина Б и калцијума, а то су нутријенти који се губе из тела када се пије алкохол. Калцијум, који се може исцрпети конзумацијом алкохола, посебно помаже при побољшању функције живаца и мишића, док су Б витамини потребни за енергију и метаболизам. Међутим, лекарка је ипак упозорила људе да не пију превише.
Прочитајте још
- Само упамтите, ниједан алкохол није бољи од неког другог алкохола. Међутим, ако ћете пити, покушајте да се сетите да пре тога поједете сир - рекла је.
Објава је прикупила 250 хиљада лајкова и хиљаде коментара одушевљених корисника. "Сир као лек? Не треба даље да објашњаваш", написао је један корисник. "Сада разумем еру вина и сира", додао је други. "Хоће ли пица помоћи?" упитао је трећи.