Lekarka je podelila savet kako možete da izbegnete mamurluk čak i ako ste popili nekoliko pića previše, a reč je o namirnici koju svi imaju u svom hladnjaku, piše Miror.

Lekarka specijalizovana za plućnu i intenzivnu medicinu često deli vide snimke pod nazivom "Stvari koje vam ne govore" da bi pomogla pri edukaciji, a na TikToku ima 125 hiljada pratilaca. Dr Nina Čandrasekaran (34) nedavno je podelila video o vrhunskom savetu koji je prikupio 2,5 milijuna pregleda.

- Ako idete u noćni izlazak u grad i nameravate da pijete alkohol, jedenje sira pre alkohola može da smanji rizik od mamurluka. To je zato što sir ima puno proteina, masti i složenih ugljenih hidrata koji mogu da oblože želudac, što smanjuje apsorpciju alkohola. Sir može da pomogne telu da bolje svari alkohol i spreči oštećenje jetre - objasnila je.

@neenziemd Things they dont tell you pt 298 Cheese before alcohol can help prevent hangovers #cheese #alcohol #hangover ♬ original sound - Neenz

Osim toga, sir nadoknađuje hranjljive materije jer je pun vitamina B i kalcijuma, a to su nutrijenti koji se gube iz tela kada se pije alkohol. Kalcijum, koji se može iscrpeti konzumacijom alkohola, posebno pomaže pri poboljšanju funkcije živaca i mišića, dok su B vitamini potrebni za energiju i metabolizam. Međutim, lekarka je ipak upozorila ljude da ne piju previše.

- Samo upamtite, nijedan alkohol nije bolji od nekog drugog alkohola. Međutim, ako ćete piti, pokušajte da se setite da pre toga pojedete sir - rekla je.

Objava je prikupila 250 hiljada lajkova i hiljade komentara oduševljenih korisnika. "Sir kao lek? Ne treba dalje da objašnjavaš", napisao je jedan korisnik. "Sada razumem eru vina i sira", dodao je drugi. "Hoće li pica pomoći?" upitao je treći.

BONUS VIDEO: