Mnogi su želeli da je svrgnu sa trona, a među njima i njen bivši saradnik Milutin Popović Zahar. Nakon što se posvađao sa Brenom i "Slatkim grehom", te sa njima prekinuo saradnju, otkrio je pevačicu Gordanu Adamov koja se na estradi predstavljala kao Lepa Lana.

Foto: Z. Knežević

 

 

Zahar je hteo od nje da napravi novu Lepu Brenu, ideja je bila da ona zaseni Breninu popularnost. Međutim, zbog jedne neprijatnosti morala je da napusti estradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic)

- Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album "Ja sam Lana", a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i "Slatkim grehom", prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimaks. Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku - rekla je jednom prilikom Gordana Adamov.

Iako su je svi upoređivali sa Lepom Brenom i smatrali je njenom konkurencijom, njih dve su bile u odličnim odnosima.

- Upoznale smo se u jednom hotelu, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vreme bila je ono što je narod u Srbiji voleo, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lepo smo se slagale. Nisam želela da me porede s njom, želela sam da budem drugačija, bila sam svoja. Kada se sretnemo, lepo se ispričamo - ispričala je Lana u jednom intervjuu.

Foto: Jutjub printskrin/Grand Magazin Tv Grand

 

 

Lepa Lana izdavala je albume do 1995. godine, a onda se poptuno povukla sa estradne scene.

- Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kada bih radila nešto što ne volim - zaključila je ona.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".